A fogorvos válaszol

Rosszul betömött fog, ínyfájdalom

.

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Néhány napja két felső őrlőfogamon kértem felszíni szuvasodás eltávolítását/tömését. A doktornőt direkt megkértem, hogy ne adjon érzéstelenítőt, mert rosszul reagálok rá, sokszor hetekig is fáj utána az ínyem, begyullad. Ő mégis rábeszélt, hogy egy keveset muszáj adnia, sajnos hallgattam rá. Az ínyem azóta fájdalmas, sebes, melegre érzékeny, fogmosáskor fáj és egy fehér tályog szerű sebet is látok rajta.
Ez viszont nem is lenne akkora probléma, de sajnos úgy érzem az elvégzett munka minősége cseppet sem tökéletes. A fúró többször megcsúszott, az ínyembe 2 helyen is belefúródott (ez is fáj fogmosáskor, öblítésre érzékeny, nyelvemmel kitapintható). A fogaim felszíne egyenetlen, nem lett lecsiszolva, nagyon mű-érzés a számban, de a fogtömés nem lett magas, ezt beállították. A leghátsó őrlőfogamban úgy látom még ráadásul maradt is szuvas rész, valamint a kezelés óta az eddig teljesen tünetmentes fogaim fájnak. Röntgenfelvétel is készült, ezen is látszódott, hogy még talán a dentit sem érte el a szuvasodás. Hidegre sem volt érzékeny, mindössze a nagyobb baj megelőzése érdekében mentem vele orvoshoz, mert korábban sajnos már megtapasztaltam, mi a következménye a halogatásnak.
Kérdésem igazából az lenne, hogy mi lehet az oka annak, hogy a korábban panaszmentes fogaim most fájnak? Elkeseredtem, hogy nem kevés pénzért ilyen hanyag és kontár munkát végeztek a fogaimon.

Köszönöm szépen előre is megtisztelő válaszát!
Üdvözlettel,
L.

Válasz

Kedves L.!

Egy felszíni tömés esetén, amennyiben a tömés a zománc és a dentin határán végződik, gyakran tapasztalható ráharapási érzékenység, ami rend szerint magától elmúlik.

Röntgen alapján, főleg egy laikus számára nem megítélhető, hogy a szuvasodás meddig terjed egy üregben, illetve, hogy annak kiterjedése térben hogyan viszonyul a fog élő részéhez, a pulpához.

Amennyiben nem elégedett a készült munkával, érdemes felkeresni a beavatkozást végző kollégát, és elmondani neki az Ön által tapasztaltakat. Minden tömésre/koronára/betétre vonatkozik garancia.

Abban az esetben, ha nem szeretne visszamenni, másodvéleményért keressen fel egy másik fogorvos kollégát.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk