A fogorvos válaszol

Rosszul gyökérkezelt fog

.

Hello…kis faluban élek és kiskoromban mindig fájt egyik fogam, most mikor nagyobb lettem már nem de elmentem megnézetni de akkori fogorvosunk egy olyan nő volt aki….eléggé labilis volt vagy nem is tudom hogyan mondjam. Mondtam neki mi volt és nem mondott semmit adott injekciót, utána fogta és szó nélkül elkezdte fúrni a fogam s gyökérkezelni (ezt mind úgy, hogy mindent éreztem mert ott be volt gyulladva pont az ínyem). Nagyon megkínzott és féltem vissza menni…azon az oldalon enni sem tudtam mert nagyon érzékeny volt így nyilvánvaló, hogy volt még ott gyökér. Most új fogorvos van és elmentem hozzá. Kiszedte a tömést, kitisztította a gyökérkezelt fogam, kicsit piszkálgatta is valami tűvel majd betömte. Nekem utána időnként elkezdett lüktetni nagyon fájdalmasan….volt, hogy csak simán fájt.Röntgennek vissza mentem hozzá és mondtam neki a panaszomat.Tegnap kivette a tömést és nyitva hagyta a fogamat hétvégére és csak egy vattadarab van benne. Jobban fáj mint eddig, nem mindig lüktet most inkább spontán fáj. 00:00 -kor felkeltem kb mert annyira nagyon fájt hogy sírtam és aludni se bírtam….majd bevettem 2 egész algopyrint és lassan jobb lett. Ismét vissza tért a fájdalom , öblögettem meleg kamillás teával is. ma már 4 algopyrint vettem be de még mindig nagyon fáj…fél arcom lezsibbadva s még mindig picit bedagadva…nyirokcsomó gyulladásom van megint…kedden kell vissza menjek de nem tudom hogyan bírom ki ezt a hétvégét. Elviselhetetlen a fájdalom egy idő után.Tudnának tanácsot adni?Köszönöm, hogy végig olvasták és köszönöm a válaszukat is előre! Bianka

Válasz

A gyökérkezelés lépéset követően jelentkezhet a fogban érzékenység, sőt fájdalom is, de ha a duzzanat és a fájdalom nem csökken 1-2 napon belül, főleg ha a fog nincs lezárva, keressen fel fogorvost, akár ügyeletet mielőbb. Amennyiben a fg a szájvizsgálat és a röntgen alapján megtartható, esetleg antibiotikumra lesz szüksége a gyulladás és a fájdalom megszűntetéséhez. 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk