A fogorvos válaszol

rosszul záródó korona,ínygyulladás

.

Tisztelt Doktor Úr!Szeretnék tanácsot kérni.tíz év alatt háromszor kellett a nyolctagú koronámat,hidamat cserélni.Feltették az új koronát,és fél év múlva krónikus inygyulladás alakult ki.Szeretnék érdeklődni,hogy ha rosszul zár 1 korona,miért csak fél év múlva jelentkeznek a tünetek,a rossz szag és az ínyvérzés?Mennyi ideig lehet ideglenes ragasztóval fent 1 korona?Mert nekem gyulladt inyre vették le a mintát,és egyből be is ragasztották,véglegesen.ja..és ötcsillagos fogászatként hírdette Magát a fogászat,állítólag számítógépvezérelten készült a korona,akkor hogy fordulhat elő pontatlanság??Kérném megnyugtató válaszát!!aki csinálta legutóbb a koronáimat,azt mondta nem tud mit kezdeni a problémámmal,pedig háromszor visszamentem a panaszaimmal!! Köszönettel:Csilla

Válasz

A nem megfelelően záródó korona körül rövid időn belül láthatóvá válik az ínyggyulladás tünetegyüttese. Mire a páciens számára is komoly panaszt okoz ahhoz hosszabb idő kell.
Ideiglenes ragasztóval rögzített korona, ha fogon rögzül és nem implantátumon, akkor az folyamatos kontrollt igényel 3- 6 havonta, előbb- utóbb át kell ragasztani végleges cementtel.
Az íyngyulladás kezelésére professzionális fogtisztítás és zárt kürett szükséges.

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk