A fogorvos válaszol

rosszul záródó korona,ínygyulladás

.

Tisztelt Doktor Úr!Szeretnék tanácsot kérni.tíz év alatt háromszor kellett a nyolctagú koronámat,hidamat cserélni.Feltették az új koronát,és fél év múlva krónikus inygyulladás alakult ki.Szeretnék érdeklődni,hogy ha rosszul zár 1 korona,miért csak fél év múlva jelentkeznek a tünetek,a rossz szag és az ínyvérzés?Mennyi ideig lehet ideglenes ragasztóval fent 1 korona?Mert nekem gyulladt inyre vették le a mintát,és egyből be is ragasztották,véglegesen.ja..és ötcsillagos fogászatként hírdette Magát a fogászat,állítólag számítógépvezérelten készült a korona,akkor hogy fordulhat elő pontatlanság??Kérném megnyugtató válaszát!!aki csinálta legutóbb a koronáimat,azt mondta nem tud mit kezdeni a problémámmal,pedig háromszor visszamentem a panaszaimmal!! Köszönettel:Csilla

Válasz

A nem megfelelően záródó korona körül rövid időn belül láthatóvá válik az ínyggyulladás tünetegyüttese. Mire a páciens számára is komoly panaszt okoz ahhoz hosszabb idő kell.
Ideiglenes ragasztóval rögzített korona, ha fogon rögzül és nem implantátumon, akkor az folyamatos kontrollt igényel 3- 6 havonta, előbb- utóbb át kell ragasztani végleges cementtel.
Az íyngyulladás kezelésére professzionális fogtisztítás és zárt kürett szükséges.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk