A fogorvos válaszol

rosszullét fogcsiszolás után

2 napja csiszolták le a fogamat koronához,ill.hidhoz.Amint kiment az inyekcio hatása egyre rosszabbul lettem.Lement a vérnyomásom,szédültem,hányingerem volt,remegtem és hasmenésem volt.Este kiszedtem a müanyag koronát ill.hidat amit ideiglenesen tettek oda,ekkor mintha megszünt volna a fájdalom és az érzékenység,majd kis idő mulva ismét rosszul lettem.Újból előjöttek az emlitett tünetek,ugy éreztem mintha az inyből jönne a fájdalom.Ejjel semmit sem aludtam,folyton remegtem,rázott a hideg és mintha nem kaptam volna rendesen levegőt.Nagyon megijedtem,mert kezelés előtt semmi bajom nem volt.Másnap reggel azonnal hivtuk az orvost,aki hitetlenkedve fogadta az én problémámat,nem hitt nekem.Továbbra is szedtem a fájdalomcsillapitókat, de egyik sem használt.étvágyam sem volt,alig ettem valamit.Másnap délutánra sem lettem jobban,ekkor visszamentünk a fogorvoshoz,de csak a kollégája volt bent,aki nem látott semmi problémát a fogcsiszolással kapcsolatban.Ő is hitetlenkedve fogadta a rosszullétemet.Annyit megtett,hogy fertőtlenitette az inyt és lézerrel kezelte,hogy hamarabb gyógyuljon.Most éjjel már tudtam aludni és a rosszullétem is elmúlt,viszont még gyengének érzem magam.Ugy döntöttem nem csináltatom meg a fogamat(korona,hid).Örülnék ha megint jól lennék mint kezelés előtt és remélem pár nap múlva ismét a régi leszek,csak a lecsiszolt fogaimat már nem kaphatom vissza.kérdésem léteznek ilyen rosszullétek?

Válasz

Fogászati kezeléstől nem jelenkeznek az ön által említett panaszok. Inkább az valószínű, hogy esetleg nem evett rendesen kezelés előtt, az érzéstelenítő levitte a vércukrát, mivel később sem táplálkozott megfelelően, a gyengeség és az ebből adódó rosszullét, akár hányinger is megmaradt. Hozzá jött még a kezeléssel kapcsolatos stressz, izgalom, ami tovább erősíthette panaszait. Javaslom, hogy a pótlása készüljön el, különben a későbbiekben sem fog tudni megfelelően táplálkozni.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk