A fogorvos válaszol

Sárga fog

Tisztelt DoktorÚr/Nő!Lányom 9 éves 8 csontfoga bújt már ki.Azt szeretném megtudni hogy miért nem olyan szép fehérek a maradandó fogai mint a tejfogai voltak.Kipróbáltunk már sokféle fogkefét olyat is ami nem is igazán neki való, és persze fogkrémből is használtunk a legolcsóbbtól a legdrágábbat is.Persze minden nap megmossuk és már arra is gyanakodtunk hogy a gyerek nem tud megfelelően fogat mosni, ekkor én magam mostam.Sajnos a problémánk még fennáll, mi lehet a „baj”?Mit tegyünk?Válaszát és segítéségét megköszönveB.Bea

Válasz

A tejfogak mindig és mindenkinél sokkal fehérebbek, mint a maradandófogak. Ennek oka a tej-, és maradandófogak közötti szerkezetkülönbség.

Ilyen fiatal korban semmiféle fehérítő eljárást nem szabad alkalmazni, mert az a még nem teljesen kifejlődött fogakra nézve káros lehet!

Azt érdemes megnézni, hogy megfelelő dörzsanyag tartalmú fogkrémet használnak- e. A tisztán gyógynövényes fogkrémek mellett ajánlott normál az életkornak megfelelő fogkrémet használni, mivel csak így mosható le a fogakról a mindennapi étel-, italfesték.

Érdemes lenne kislánya fogait megmutatni a kezelőorvosának, hogy a fogmosási technikát szükséges- e még finomítani.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk