A fogorvos válaszol

sarga fogak

M. Kerekes

Jo napot kivanok,
A kisfiamat elvittuk egy gyerekfogorvoshoz 2 eves koraban, mert a felso tejfogai felso reszein sarga szinu lepedek rakodott ra es az egyik foga szele le is tort es egy kis lyuk keletkezett a ket foga kozott. Az orvos azt mondta a tejtol van ez es nem tud vele mit csinalni. Azt gondoltam ha nem is tud vele mit csinalni, akkor felir nekem valami ecsetolot vagy valami jo fogkremet ajal ami segit, de semmit nem ajanlott azon kivul, hogy fejezzem be a szoptatast es mossam renszeresen a fogat. Azota eltelt egy ev es attol fuggetlenul,hogy mosom a fogat rendszeresen a sarga lepedeket nem tudom eltuntetni a fogmosassal. Es sajnos a kis lyukbol ami volt neki egy nagyobb keletkezett,de a tobbi felso fogai kozott is hezagok keletkeztek ami nem volt elotte…Nem tudom mi tevo legyek?
Elore is koszonom a valaszat.

Válasz

Kedves Kérdező!

Látatlanban sajnos nehéz válaszolni a kérdésére. Látni kellene, hogy pontosan a fogak mely felszínén található ez a lerakódás, illetve a szuvas tejfog ellátását is javasolnám.

A fogak közötti hézagok azért keletkeznek, mert a gyermek feje nő, de a fogak mérete adott. A későbbiekben kibújó maradó fogak mérete pedig sokkal nagyobb, mint a tejfogaké, így értelem szerűen kell a hely, tehát a hézagok keletkezése egy természetes folyamat.

Egy konzultációt javasolnék gyermek fogszakorvos kollégánkkal, Dr. Nyúzó Brigitta Doktornővel.

Időpontért keressen minket bizalommal!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk