A fogorvos válaszol

Sárga folt a maradó fogon.

.

Kedves DoktorÚr! A kisfiamnak elkezdett mozogni az alsó kismetsző foga, ami mögött sajnos áttört a maradó fog. Ez után 1 hónappal (3 hete) kihúzta a tej kismetszőt, a maradó foga látványosan halad előre a helyére, de 1-2 napja kukoricasárga folt látszik a növő fogán, ami úgy tűnik, már az ínyvonal alatt is sárga. Fogmosással nem távolítható el.Napi 2x mossuk a fogát. Nincs szuvas foga. Mi okozhatja ezt és mi a teendőnk? ( tegnap voltak iskolafogászaton, és a doktornő nem jelzett erről semmit..) Köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Renáta

Válasz

Az eltérő zománcszín hátterében általában tej- baleset szokott állni, de kalcifikációs zavar is lehetséges. Napi kétszeri alapos fogmosás és 3 havonkénti fogászati kontroll javasolt ilyen esetben, de jelenleg nincs más teendő.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk