A fogorvos válaszol

Sepsis

D. Genovéva Vivien

Jónapot, olyan kérdésem lenne hogy nekem tegnap egy fogászati ügyeleti rendelésen fel nyitottak a szajpadlásomon egy tályogot, ami nagyra nőtt, érzéstelenítés nélkül. Azt mondták ki lett tisztítva és lett bele rakva egy kis kötszer hogy ne záródjon össze. És hogy 1 hetig a fogorvoshoz kell járnom hogy cserélje, ma voltam ott és azt mondta a fogorvos nincs benn a kötés és hogy újra felgyülemlett a tályog, be utalt a szájsebészetre ám oda ma nem jutottam el! Nagy gond lehet belőle? Kaphatok vérmérgezést? Tegnap óta szedem az Augmentin Duo-t. És holnap megyek szájsebészetre. Köszönöm szépen.

Válasz

Tisztelt Kérdező!

A tályog megnyitása után a sebbe gumi- vagy gézcsíkot szoktunk helyezni, ez arra szolgál, hogy nyitva tartsa a sebet, biztosítva ezzel a gyulladásos váladék elvezetését. Ha a gézcsík kiesik, a seb zárulhat és mivel a váladék nem tud ürülni, ismét duzzanat alakul ki a szájpadlásán. Amennyiben állapota súlyosbodik, haladéktalanul keressen fel szájsebészetet, akár ügyeletet.

Üdvözlettel 

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk