A fogorvos válaszol

Sérült fémkerámia korona javítása

Üdvözletem!A jobb jelső kettes fogamon fémkerámia korona van, aminek a sarkából egy apró darab lepattant. Alig látszik, és nem is zavaró, de félek hogy később nagyobb darab fog letörni. A kérdésem az, hogy a koronát is lehet e javítani valahogy úgy, mint ha az élő fogból tört volna le egy darab?Üdv : Andi

Válasz

A fémkerámia koronák szájban történő a porcelán leplezést érintő javítására van lehetőség, speciális tömőanyagokkal. Az eljárás nagyon hasonló az esztétikus töméskészítéshez.

De tudnia kell, hogy az így elkészült pótlásnak az élettartama nem olyan hosszú, mint a fémkerámia koronának. Ezenkívűl fontos lenne tisztázni, milyen okból történt a porcelán sérülése annak érdekében, hogy a porcelán javítása tartós maradjon!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk