A fogorvos válaszol

Sikertelen fog pótlás készites

T. Szilvia

Tisztelt fogorvos úr/hölgy !

Teljesen el vagyok keseredve , sajnos párom első hat fogara porcelán koronát készítenek ami folyamatban van. Most az ideiglenes koronát helyezték fel de láthatóan nagyok lettek a korona méretei mert nem tud rágni a rágó fogaival mivel nem érintkezik az alsó fogsor a felsővel. Kemény fogzomanc miatt le töredeztek és elkoptak a fogai így a korona készítest javasolták számára ami nem is lenne gond ha tudna enni velük . Félő hogy a végleges korona is ilyen problémás lesz. Ami aggasztó számomra , mert így sok más problémája is lehet a későbbiek folyamán azáltal hogy nem zárnak a fogai. Szerintem jóval nagyobbak lettek a fogai mint amilyennek lenni kellene. Van e megoldás a problémára . Másik fog mintavétel esetleg új korona elkészítésével , vagy a meglévő porcelán koronát rá lehet igazítani hogy a rágás ne legyen gond ? Nekem is van koronám de nekem soha nem volt ilyen jellegű problémám vele. Előre is köszönöm a válaszát.

Válasz

Kedves Kérdező!

Ha jól értem, akkor párjai fogai jelentőseb abradáltak, „kopottak” voltak. Nyilván nem ismerem a teljes kezelési tervet, de ilyen esetben szoktunk harapást emelni, ami visszaállítja a normál rágási funkciókat, és hosszú távon jó hatással van az állkapocs ízületre.

Mivel nem ismerem a szituációt, segíteni nem tudok sajnos, hiszen a komplex kezelési tervben rengeteg tényező lehet, ami miatt most úgy érzik, kicsit nagyobbak a koronák.

Így kérem panaszaikat a kezelőorvossal egyeztessék, hiszen segíteni csak ő fog tudni Önökön, ő készíti a pótlást!

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk