A fogorvos válaszol

Sipoly foghúzás után ott maradt

Jó napot kívánok!

Volt egy felső rágófogam, ami felett már tavaly július közepe óta ott volt egy sipoly, ami néha felduzzadt, majd kiürült. Panoráma röntgent is csináltak és gyulladás látszott a problémás fognál. Kaptam rá antibiotikumot. De attól sem múlt el. Ekkor a fogorvos gyökérkezelést javasolt, de az egyik csatornát nem sikerült megtalálni, így végül február közepén kihúzattam a szájsebészeten. Szépen meg is gyógyult a fogam helye, de a sipoly vagy valami kis varszerű valami még mindig ott van. Igaz nem gyűlik fel bele semmi és nem is fáj, ha megnyomom. De ott van. Édesapám szájrákban halt meg 6 éve, azért idegeskedem, hogy mi lehet ez a számban. Kell aggódnom emiatt vagy majd elmúlik magától, ha nincs ott a gyulladt fog már?

Válaszát előre is megköszönve, tisztelettel: Tokaji Nóra

Válasz

Kedves Nóra!

Első körben sajnálom, hogy fogvesztés lett a kezelésből.

Ma már az úgynevezett mikroszkópos gyökérkezeléssel ezek a fogak 95%-ban megmenthetők.

Előfordulhat, hogy esetleg a sipoly nyílás egy másik, szomszédos foghoz kapcsolódik, illetve előfordulhat az is, hogy a húzás alkalmával nem sikerült eltávolítani a fog felett lévő cisztát teljes egészében, és az recidivál.

Mindenképpen egy kontrollt javasolnék kezelőorvosánál.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk