A fogorvos válaszol

sugárterhelés kapcsán kérdés

.

Tisztelt Jancsecz Doktor Úr!

Arcüregi ciszta kapcsán szeretném felkeresni a rendelőjüket szájsebészeti konzultáció céljából, friss (4 hetes)arcüregi CBCT lelettel. 2017-es panoráma rtg, továbbá MR és CT felvételek is rendelkezésre állnak. Annyi kérdésem lenne, hogy az elmúlt 2 hónapban más okból is rtg felvételek készültek rólam, így szükséges-e a konzultációhoz az érkezéskori panoráma röntgen vagy sem.

Szíves válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel:
Eleonóra

Válasz

Kedves Eleonóra!

Mivel legutolsó panoráma felvétele 2017-es, így igen, szükséges lesz a felvétel elkészítése.

Mint írta, a készült friss CT felvétel arcüregi felvétel. Ezen sajnos nem lehet látni a fogakat. Abban az esetben, ha pl. alul valamelyik oldalon 2017 óta kialakult pl egy cysta, ezt nem fogjuk látni, így tájékoztatni sem tudjuk róla.

A készülő felvétel digitális technikát alkalmaz, így annak sugárterhelése minimális.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk