A fogorvos válaszol

Sürgős

B. Veronika

Kedves Doktor/Doktornő!
(ha mindenigaz), a kettő-négyes fogam eléggé erősen romlott, lett rajta egy nagy luk, amit nem olyan regen betömtek(nov. 26-án). Három négy napja, elkezdett fájni a fogam, rá pár órára a fülem. Azthittem egyszeri alkalom, de minél tovább hagyom annál erősebb és gyakoribb a lüktető, feszülő fájdalom. Olyan mintha egy tűt felszúrtak volna a fogamon keresztül az ínyembe.A jobb felso alkapcsom egésze sajog, és a fülem is, a fájdalom még a jobb also alkapcsomra is kihat.
Nemreg eszrevettem, aztis a fogfajas kovetkezteben, hogy a fogam es az inyem közt, van egy lepedékszerű valami, ami nem az, pedig azthittem. Szilárd és akárhogyan probaltam tisztitani nemjott le. Kicsit sargasabb a szine. Amikor a tomest, magyaran szinte az egesz fogkoronamat MOST meg tapogatom a nyelvemmet (nagyon gyengen) nagyon erzekenynek érzem..az ínyem megvan duzzadva.. Sajnos a korzetben nincs 0-24es ugyelet, hetkoznap,
Igy holnap megyel orvoshoz. Viszont szeretnem tudni hogy mia problemam, mert oszinten szolva, majd bele bolondulok a fájdalomba… A választ, előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Nagy valószínűség szerint a kérdéses fogban nagy kiterjedésű szuvasodás volt. Ennek az üregnek a kitisztítása után készült tömés valószínűleg közel került a fog élő részéhez, így az elhalóban van.

Az Ön által leírt panaszok a fentieket valószínűsítik. Kérem keresse fel kezelőorvosát!

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk