A fogorvos válaszol

syncumar szedése melletti foghúzás

Syncumar gyógyszert kell szednem mivel bokatörés után trombózist kaptam.Mi a teendő, ha fáj a fogam és húzni kell vagy egyéb beavatkozásra van szükség.Köszönettel: Bertók Zsuzsa

Válasz

Fogfájás miatt nem biztos hogy azonnal el kell távolítani a fogat! Sokszor gyökérkezeléssel is meg lehet menteni a gyulladt fogakat. A gyökérkezelés Syncumar mellett is biztonsággal elvégezhető. Ha a foghúzás elkerülhetetlen, akkor a syncumar kezelésért felelős orvos átállítja egy másik gyógyszerre, ami mellett a foghúzás elvégezhető. Ez pár napot igénybe vesz, a húzást megelőzően egy vérvétel történik, ahol a véralvadásért felelős „INR” paraméter meghatározása a cél. Amennyiben az INR bizonyos határon belül van, a fogeltávolítás elvégezhető, a sebet varratokkal zárjuk. Pár nappal később megkezdődik a visszaállítás a syncumárra. Először is azt javaslom, mihamarabb keresse fel fogorvosát, hogy tisztázódjon, elkerülhető-e a foghúzás! Ezt követően a fogorvos szakvéleményt ír a háziorvosnak, vagy a kezelőorvosnak, ha a fogeltávolítás szükséges és kéri a gyógyszer átállítását. A szakvélemény alapján a kezelőorvosa elvégzi az átállítást és beutalja Önt a laborvizsgálatra.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk