A fogorvos válaszol

Szájban lévő idegen anyag

Tisztelt Fogászat!
A házban ahol élek a tetőtérből elporladt üveggyapot került a légtérbe (Az elhárítás folyamatban van), amit egy ideje szívok (kb egy hónapja), a számban folyamatosan érzem mintha homok lenne, főleg az első fogaknál, fogat is alig merek mosni. Az öblögetéssel se nagyon jön ki.
Kérdésem, hogy okozhat-e zománckárosodást?
Tisztelettel:
Éva

Válasz

Kedves Éva!

Üveggyapottal kapcsolatban sajnos nincs tapasztalatunk, de az biztos, hogy a fogmosás elmaradásával biztosan árt magának. A szájüregbe került, dörzsölő hatású anyagok általában hosszú hosszú távon okoznak csak gondot, pl.: pékeknél a cukor, liszt; körmösöknél a műkörmöt oldó anyagok hosszú évek alatt tudnak károsodást okozni.

Mindenképpen puha sörtéjű fogkefével javasolnám a fogmosást, illetve kontroll céljából kérem keresse fel kezelőorvosát. Amennyiben orvosa úgy ítéli meg, egy professzionális tisztítással javítható a helyzet.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk