A fogorvos válaszol

Szájfék!

Tisztelt Doktornő!Az lenne a kérdésem, hogy milyen következményekkel jár a elszakad a szájfék. A kislányom elesett és felsértette a száját és elszakadt a szájfék is. Várom válaszát! Köszönettel P. Zsolt.

Válasz

A regenerálódás minimálisan hosszabb időt vehet igénybe, ezalatt az arc és ajakduzzanat lehohadását értem. Kisgyermekeknél a baleset után 3- 4 nappal teljesen megszűnik a duzzanat, nagyobb lágyrész sérülés esetén- ajakfék elszakadásakor- ez 1- 2 nappal hosszabb lehet.
Abban az esetben, ha az ajakfék elszakadása nem sértette meg a feszes ínyt és a fogakról nem rántotta le, akkor nem szükséges összevarrni. Abban az esetben, ha az íny jelentősen sérült, akkor érdemes összeölteni a sebet.

Mielőbbi jobbulást kislányának!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk