A fogorvos válaszol

Szájnyálkahártya

L. Erzsébet

Tisztelt Doktor Úr! Vőmnek a szájnyálkahártyán buccán megjelent egy pirosas sárgás folt,kb.3 hete.Azóta a másik oldalon is lett egy kisebb.A nyelvével kissé érdesnek érzi,de felmaródás szerűnek tűnik,és nem múlik.Pár napja Corsodyllal ecseteli és nystatinos gélt ken rá.Előzménye,hogy kb.2 hónapja a válla miatt steroid injekciót kapott,ezzel egy időben volt egy foghúzása,ott ahol az első folt kialakult, viszont mielőtt kijött a régebbi folt,előtte diót evett,és mielőtt kijött a másik akkor is.Nem fáj,egyéb panasza nincs vele.Mi lehet ez? Illetve lehet ehhez köze akár a steroidnak,akár a diónak?Mit kellene tenni vele? Sajnos jelen helyzetben nincs lehetőség megnézetni senkivel… Köszönöm.

Válasz

Kedves Kérdező!

Sajnos látatlanban száj nyálkahártya elváltozásokat nem áll módunkban diagnosztizálni, így annak ellátásáról, teendőkről sem tudunk nyilatkozni.

A kialakult helyzet miatt sajnos fogadni sem tudják ezzel a problémával sehol az országban. 

Kiemelt szájhigiéne javasolt, minden étkezés után fogmosás, és lehetőleg fogköztisztítás is. Fájdalom csillapítóra sem múló fájdalom esetén pedig fogászati ügyelet.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk