A fogorvos válaszol

szájpadlás tágító

B. Szilvia

Üdvözlöm!
13 éves fiamnak szájpadlás tágítót javasolt az orvos, kevés a hely a fogaknak. A bölcsesség fogak már most nyomják előre a rágó fogakat látszik a dőlésükön. Két lehetőség van: vagy a szájpadlás tágítót választjuk, vagy ki kell húzni két fogat, mert a bölcsesség fogak miatt valószínű így sem lesz elég hely és pár év múlva újra torlódnak a fogak.
A döntésemet nagyban befolyásolja az a tényező, hogy gyermekem művészeti középiskolába készül , évek óta énekel, énektanárhoz jár. Mennyiben befolyásolja őt a szájpadlás tágító a hangképzésben, és melyik módszerrel lehet mielőbb a fogsorát rendbe tenni úgy, hogy lelkileg a legkevésbé sérüljön?

Köszönöm válaszát!
Szilvia

Válasz

Tisztelt Szilvia!

Nehéz nyilatkoni egy kezelésről úgy, hogy sem röntegent, sem mintát, sem a páciens fogait élőben nem látjuk. Általánosságben el lehet mondani, hogy többféle „szájpad-tágító” készüléket ismerünk, van amelyik kevésbé, van amelyik jobban zavarja a hangképzést. Az biztos, hogy a szájpad közelében helyezkedik el mindegyik, és a nyelv pozícióját kisebb-nagyobb mértékben befolyásolni tudja. A bölcsességfogakról sem lehet egyértelműen nyilatkozni, hiszen az Ön fia még csak 13éves és az állcsont-növekedése még nem fejeződött be. Amennyiben érdekli egy másik orvos szakvéleményére is, kérem jelentkezen be konzultációra. Üdvözlettel: Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk