A fogorvos válaszol

szájpadlás

Tisztelt Doktornő, Doktorúr!

Sajnos sok olyan környéken járok, ahol rendszeresen füstölnek, legyen szó dohányzásról, vagy fűtési lehetőségről. Tegnap este valaki nem akarattal, de füstöt fújt az arcomba, amit belélegeztem. Reggelre kelve észrevettem, hogy fura érzés van a felső fogsorom jobb oldalán, a 2-3 fog közvetlen közelében a szájpadláson. Odatapintva a nyelvemmel, úgy éreztem, egy laposnak tűnő valami, látatlanban azt mondanám, olyan, mint egy kis lencse, amiről nem gondolnám, hogy hólyag, csak egyszerűen érzem, hogy ott van. Fájni eddig nem fájt, de azóta, hogy a nyelvemmel folyton odanyúlok, kicsit fáj. Hasonlít ahhoz az érzéshez, mint amikor kisebesedik valami. Ön szerint (bár tudom, látatlanban nehéz erre választ adni) mennyire ijedjek meg? Szájhigéniára rendszeresen odafigyelek, csak sok a dohányos körülöttem, aminek gyakori elszenvedője vagyok. Remélhetem, hogy nem rák? Nagyon köszönöm válaszát, tisztelettel: Zoltán

Válasz

Kedves Zoltán!

 

A rákos megbetegedések jellemzően nem egyik napról a másikra jelennek meg, látatlanban azt lehet mondani, hogy minden valószínűség szerint megsérthette valamivel az ínyét, esetleg fogkő miatt alakult ki íny- vagy fogágy gyulladás. Javaslom, keresse fel kezelőorvosát mindenképp, de daganatos megbetegedéstől azt gondolom nem kell tartania.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk