A fogorvos válaszol

szájsebész kihúzott egy cisztás fogat

Üdvözlöm, egyik nap letört a fogam amelynek gyökerén ciszta volt. Elmentem az SZTK-ba és a fogorvos átirányított a szájsebészhez. A szájsebész kihúzta de az ínyrészen a ciszta ugyan ugy ott van, ráadásul napról napra egyre jobban feldagad az arcom. Amíg nem nyúltak hozzá addig legalább nem fájt. Ez normális? Mennyek vissza? Vagy mennyek el máshoz aki jobban ért ezekhez a dolgokhoz? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Nagyné

Válasz

Annak ellenére, hogy erős panaszokat a foga nem okozott, indokolt volt az eltávolítása. A ciszták súlyos problémákat is okozhatnak, beleértve akár nagy kiterjedésű csontfelszívódást, gócbetegséget, több fog elvesztését. A gyulladás valószínűleg „egyensúlyban” volt, a beavatkozás megbolygatta a ciszta környezetét, a panaszok ezért alakulhattak ki. Mindenképpen javaslom, hogy keressen fel egy fogorvost, vagy szájsebészt. A húzás területét meg kell ilyenkor vizsgálni, igényel-e utókezelést, röntgenfelvétellel leellenőrizni, nem maradt-e vissza foggyökérdarab, illetve a panaszait gyógyszeresen is lehet minden bizonnyal enyhíteni. A későbbiekben is fontos, hogy készüljön kontroll röntgenfelvétel a ciszta helyéről, amivel a csontüreg összehúzódását ellenőrizzük.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk