A fogorvos válaszol

Szájsebészeti kisműtét, fogfájdalom

K. Réka

Üdvözlöm!

Szeptember 24.-én szájsebészeten kisműtét keretein belül eltávolították a jobb alsó 6-os fogam foggyökerét, mivel a korona rész beletört fogorvosom által.
Kaptam egy varratot, dalacin antibiotikumot és fortedol fájdalomcsillapítót. Eltelt egy hét, tegnap mentem vissza, hogy iszonyúan fáj, fájdalomcsillapító nélkül létezni sem tudok. A doktorúr szerint ez teljesen rendben van, megfelelően gyógyul a seb, éljek együtt a fájdalommal. Ez a hozzáállás már eleve fájdalmas, nem esett jól. Emellett a jobb alsó hetes fogam mely egy gyökérkezelt fog, azóta is folyamatosan fáj ráharapásra, erre is annyit mondott a doktorúr, hogy az ugyan nem létezik, és nem fáj. Mintha ő jobban tudná.
A seb fájdalma mára mérséklődött, viszont a ráharapási fájdalom maradt a hetes fogamban, és kocogtatásra is érzékeny. Ezzel párhuzamosan sikerült megfáznom is. Létezik, hogy a műtét és a megfázás miatt belobbant a gyökérkezelt fogam, és emiatt fáj? Ha igen, maga szerint rendeződhet magától? Mindenképpen elmegyek a körzeti orvosomhoz jövőhéten, de addig nem tudom, mit tehetnék?
Köszönöm előre is a segítséget, bocsánat, ha kesze-kuszán fogalmaztam.

K. Réka

Válasz

Kedves Réka!

A leírtak alapján valószínű, hogy a foghúzás helyéről távozott a véralvadék. Természetesen azonban egy röntgenfelvétellel ellenőrizni kellene, hogy minden gyökér eltávolításra került-e a beavatkozás során. Ha csupán a véralvadék széteséséről van szó, egy gyógyszeres gézcsík behelyezésével és néhány napon át tartó cseréjével általában rövid idő alatt megszüntethető a fájdalom. Javaslom, keressen fel szájsebészeti rendelést vagy rendelőnket.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk