A fogorvos válaszol

Szájsebészeti műtét után megjelenő afta kezelése

B. Fanni

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Ezen a héten hétfőn kiműtötték a jobb oldali bölcsességfogaimat. Pontosabban csak az alsónál történt metszés, majd varrás. Tegnap elkezdtem érezni egy nagyon erős szúró érzést a varrat melletti részen, ami ma estére egy legalább 1cm – es aftává nőtte ki magát, ami pont érintkezik folyamatosan a nyelvemmel, ezzel megnehezítve még a nyelést is. A nyelvemet kissé lenyomva észrevettem, hogy kisebb-nagyobb afták is vannak inkább a nyelvgyököm és a garat irányába. Az arcom kezd nagyon forró lenni, és kicsit dagadt is, bár gondolom ez lehet a műtét következménye is. Mivel tudnám enyhíteni a fájdalmaimat, amik nem befolyásolják a friss szinte még nyílt sebet a számban? Válaszát előre is hálásan köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Szerintem keresse fel kezelőorvosát kontroll céljából.

Egyrészt lehet, hogy módosítani kell a varrat hosszán, hogy ne bántsa ennyire a nyelvét, illetve jó lenne megnézni, mit lehet tenni az afták ügyében.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk