A fogorvos válaszol

Szájvízes tisztítás

S. Károly

Szájvízes tisztítóval mennyire hatékony a tisztítás?
Sokszor begyúllad a mandulám bizonyos ételekből (egyszerűen belekerül a maradék).
Lehetne ezzel a tisztítóval a mandulát kimosni?

Válasz

Kedves Kérdező!

Amennyiben Ön a szájvizes tisztító alatt a szájzuhanyt érti, úgy el kell, hogy keserítsem, ennek használatát nem igazán szeretjük. Ennek oka, hogy a lepedéket a fogakról nem lehet ezzel az eszközzel megfelelően eltávolítani, arra csak a fogkefe sörtéinek dörzsölése alkalmas. Sajnálatos módon az erősebb vízsugár kárt is okozhat.

A fog és az íny között van egy pici mélyedés, mi ezt sulcusnak hívjuk. Amennyiben valamilyen, a a fogat tartó szövetek betegségével küzd, vagy valamilyen anatómiai oknál fogva ez a zseb egy picit mélyebb, úgy egy esetleges rosszul tartott tisztításnál ételmaradék préselődhet erre a területre, nagy gyulladást okozva.

Mandula tisztítására pedig egyáltalán nem szokták használni, szintén képes lenne vele akár károkat is okozna.

Amennyiben rendszeresen problémája van a torokmanduláival, kérem keressen fel egy szakorvost az eltávolítással kapcsolatban.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk