A fogorvos válaszol

Szájzár

L. Roland

T. Klinika!
Pár éve már alig, maximum 2 cm-es felső-alsó fogak közti távolságra tudom csak kinyitni az álkapcsomat. Szájzárra gondoltunk, azonban az olvasottak alapján nem tarthatna ennyi ideig. Hiába próbálom tornáztatni mozgatni, egyszerűsn nem bírom nagyobra feszíteni.
Kérdésem az lenne, hogy vajon mi okozhatja ezt az állapotot.

Válasz

Kedves Kérdező!

A szájzár rendszerint egy ideiglenesen jelentkező probléma, mely pl. érzéstelenítést követően, vagy valamilyen beavatkozás után alakul ki. 

Önnél inkább szájnyitási korlátozottságról beszélhetünk, melynek elég sok oka lehet. Rendszerint a harapási magasság csökkenése, kóros okklúzió az oka. Kivizsgálása szájvizsgálattal, illetve röntgenek készítésével indul. Az „alap” vizsgálatokon felül a kezelőorvos eldönti, milyen, kifejezetten az ízület állapotát célzó vizsgálatra van szükség. A fentiek tükrében pedig megállapít egy kezelési tervet, amennyiben szükséges.

Rendelőnkben Dr. Sápi Béla kollégám foglalkozik hasonló esetekkel, keressék bizalommal!

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk