A fogorvos válaszol

szájzár

K. Attiláné

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr!

Tanácsot szeretnék kérni. Bátyámnak garatdaganata volt, melyen sugár és kemoterápiás kezelése befejeződött idén februárban. A kezelés utáni CT, ultrahang eredményei hála Istennek jók lettek, de sajnos a kezelések következtében a szájban lévő erek annyira elvékonyodtak, hogy június elején egy életmentő műtétet kellett elvégezni nála, hogy el ne vérezzen. A helyzet csak részben javult, mert az orvosok elmondása szerint a kezelések miatt kialakult neki egy szájzár, mely mostanra olyan mértékűvé vált, hogy egy fogkefe ne fér a szájába. Azt mondták, hogy ez lassan fog javulni. Közben a táplálás megoldására gyomorszondát kapott.
Kérdésem, hogy Önök szerint lehet -e kezelni javítani minél előbb a kialakult szájzáron, nehogy teljesen bezáródjon neki. az is mondták az orvosok, hogy a sugár kezelés miatt egy ideig nem tudnak antibiotikum adásán kívül csinálni semmit. Ez így van.
Ha van arra esély, hogy valamilyen kezelés, műtét segítségével a szájzár megszüntethető vagy javítható lenne kérem szíve segítségüket.
Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm
Kocssisné Erzsébet.
Szigetszentmiklós

Válasz

Kedves Erzsébet!

Levélben ilyen komoly kérdésre sajnos nem áll módunkban válaszolni, hiszen az esetről semmilyen részletet nem ismerünk.

Személyes konzultáció alkalmával, minden eddigi lelet és dokumentáció áttekintése után Dr. Dr. Sass Tamás kollégám tud segíteni Önöknek!

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk