A fogorvos válaszol

szájzár

Tisztelt Doktor úr!Három hete egyszerű fogászati kezelésen vettem részt: szuvas fogamat tömték alsó vezetéses injekcióval érzéstelenítve. Ezt követően szájzáram alakult ki, mely napról napra rosszabb lett. Tornáztatás, izomlazító tabletta eddig nem segített. Meddig tekinthető „normálisnak” ez az állapot, meddig kell türelmesen várni? Lehetséges-e, hogy a szájzár nem az injekció okozta mechanikai izomsérülés következménye, hanem valamilyen fertőzés, vagy a kezelt fog gyulladása? Milyen diagnosztikai lehetőségek vannak: például segíthet-e panoráma röntgen?KöszönettelCitrom

Válasz

Valószínűleg vagy a tű okozta érsérüléssel bekövetkező vérömleny (haematoma), vagy gyulladás, fertőzés előidezte védekező izomspasmus okozza a szájzárát. Az izomlazító, a fogsorok kézzel/ujjakkal történő nyitogatása hasznos, de a kiegészítő antibiotikus kezelés is fontos lenne, esetleg soft laser alkalmazása. A kezelt fog gyulladása nem igen idézhet elő szájzárt. A panoráma-röntgenen a lágyrészek elváltozásai nem ítélhetőek meg.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk