A fogorvos válaszol

száraz a szám.

B. Attila

Jo napot! Nagyon nagy segitseget kérek öntöld dr Úr. Több éve használom. A listerine lila legerösebb szájvizet.antibakteriális alkoholosat. 5 éve használom. Minden nap többször. És egyszer csak elkezdet száradni a szám. A szám mindenhol száraz volt. Akár menyit ittam nem javult beszélni sem tudtam anyira ki volt száradva meg amit ettem benne maradt az enni valónak a szaga ennek már 2 éve hogy szenvedek. 4 honapja supradin multivitamin drazsét szedek. És attol ugy érzem jobban vagyok ? Nem tudom az segitett volna? a szám körül már nyelvemmel érzékelem hogy nyálasabb. De még mindig van bajom. Nem érzek anyi nyálat amenyi kellene. És mostanaba olyat is érzek hogy ég a szám vagy a nyelvem. Voltam full orr gegészeten hazi orvos se tudja mar mit mondjon nagyon kétségbe vagyok esve mit javasol mit tegyek?

Válasz

Kedves Kérdező!

Mindenképpen keressen fel egy fogorvos kollégát panaszaival.

Van olyan kórkép, ami kifejezett szájszárazsággal jár, ezekre célzott vizsgálat végezhető. Ilyen például az úgynevezett sicca szindróma. Ennek több féle lefutása ismert, általában a száj szárazsága mellett megjelenhetnek ízületi panaszok, illetve a szem szárazsága is.

A listerine használatával egy időre fel kellene hagynia, hiszen ez is befolyásolhatja állapotát.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk