A fogorvos válaszol

Szem fog

V. Anikó

Jó napot.
Pár napja munkában megütötték gipszes kézzel a jobb szemfogamat. A szám szétrepedt, hólyagos belülről.
Sajnos azóta nagyon fáj a fogam, már az egész jobb fele az arcomnak fáj és zsibbad. A jobb szemfogamban is zsibbadást érzek. Kicsit megvan dagadva az arcom és már a fájdalom csillapítók sem nagyon segítenek.
Nagyon félek elmenni orvoshoz, mert félek attól, hogy esetleg kihúzzák. Mi tévő legyek? El fog múlni? Remélem nem halhat el ettől a fogam és nem kell eltávolítani.
Válaszát előre is köszönöm.
További szép napot!

Válasz

Kedves Kérdező!

Valószínűleg az ütés következtében elhalt a foga. Aggodalomra azonban semmi ok, ilyenkor nem a fog eltávolítása az első választandó kezelés, hanem a gyökérkezelés.

Ennek jelenleg elérhető legmagasabb szintje az úgynevezett mikroszkópos gyökérkezelés, amellyel a fog megtartásának esélye 95% feletti.

Magától a probléma nem fog elmúlni. Fájdalma idővel mérséklődik, azonban ez nem azt jelenti, hogy a fog gyökércsúcsa körül nem alakulhat ki fájdalommentesen elváltozás.

Mielőbb keressen fel egy szakorvost panaszával!

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk