A fogorvos válaszol

Szemfog gyulladása

.

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy Fogszabályzóm van, és kb. 1 hónappal ezelőtt begyulladt a baloldali szemfogam.Kirándulni voltunk és állandó légkondi érte, hidegérzékeny is lett. Az orvosom írt fel Dalacint, abból majdnem 2 dobozzal szedtem el, aztán ő szabadságra ment egy másik fogorvos felírt nekem Diclacot, és azt mondta hogy 5 napig szedjem. A fogam meg is lett röntgenezve, és az egyik felvételen látszott hogy be van gyulladva, de nem volt rajta góc. A másik orvos által készített felvételen az látszott hogy el van vastagodva a fogam gyökere. Ők azt mondták hogy, mivel a fogam ép nem szeretnék gyökérkezelni. Meg hogy a fogszabályzás miatt is meglett erőltetve. Viszont a fájdalom nem szűnik, az arcom zsibbad róla.És a gyökere is fáj érintésre. A fogszabályós orvosom csiszolt le az alsó fogamból, hogy ne ütközzenek, és azt mondta hogy figyeljem meg hogy jobb lesz-e! De azóta is zsibbad az arcom, és már nagyon el vagyok keseredve. Meddig tarthat ez az állapot, és a gyulladástól elhalhat a fogam?Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Fogyszabályozás következtében előfordulhat, hogy elhal valamelyik fog. Röntgenen ez eleinte nem okoz elváltozást, ezért inkább javaslom, a fog vitalitását vizsgálják: egy speciális spray-vel lefújt hideg vattagombócot kell a foghoz érinteni, ha érzi a foggal a hideget, van a fogban élő idegszál, ha nem, az ön esetében javasolnám a gyökérkezelést. Amennyiben valóban a fogszabályozás pusztán megterhelte a fogat és a fog vitális, a gyökérkezelést nem javaslom.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk