A fogorvos válaszol

Szemfog gyulladása

C. Piroska

Évekkel ezelőtt gyökérkezelt szemfog ismét begyulladt, valószínűleg gyökércsúcs gyulladás, 2,5 éve tart a gyulladás. Mindez okozhatnak -e emelkedett vérsüllyedést? Köszönöm válaszát!

Válasz

Kedves Kérdező!

A fogászati eredetű gyulladások sokkal nagyobb hatással vannak szervezetünkre, mint gondolnánk. A rosszul gyökérkezelt fogak, illetve az azok gyökércsúcsán kialakult gyulladások nagyon leterhelik az immunrendszert, ennek egyik jele a vérképben a megemelkedett süllyedés.

Ilyen esetekben a régi gyökértömés cseréje, a csatorna tisztítása, majd egy új gyökértömés készítése szinte 100%ban megoldja a problémát. Javasolt ezekben az esetekben a beavatkozást nagy nagyításon, úgynevezett operàciós mikroszkópban végezni, hiszen az előző kezelőorvos szabad szemmel nem járt sikerrel. Az újfajta technikának köszönhetően sokkal nagyobb sikeraránnyal lehet ezeket a fogakat kezelni.

Köszönöm, hogy kérdésével hozzánk fordult, a továbbiakban állok szíves rendelkezésére!

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk