A fogorvos válaszol

Szemfog lehúzása

B. Dominika

Szép napot!
20 éves vagyok és már nagyon régóta küszködök a mosolyom elrejtésével. A felső fogsorom jobb oldalán a többi fogam felett található egy agyar, szemfog, sok féleképpen nevezhetném, ami teljesen fent helyezkedik el a többi fogamtól elkülönülve. Régebben azt hittem ez egyre lentebb fog kerülni, de mára már rájöttem, hogy sehova se mozdul, viszont a felső fogsorom teljesen elmozdult már a jobb irányba, ugyanis régebben a két alatta lévő fogam között volt némi hely, de mára ez már nem igazán létezik, és az egész fogsorom eltolódott a jobb oldalú irányba, ami megint kellemetlenségeket okoz nekem. A kérdésem az lenne, hogy megoldható-e fogszabályzóval ez? Sok ilyen beavatkozásról hallottam, ahol tágítanak a két fog között majd ide lehúzzák a szemfogat, de itt a még ki nem bújt szemfoggal végezték el. Viszont hallottam olyan esetről is, ahol azt írták, hogy elkezdték ezt a beavatkozást, majd később nem tudták lehúzni a szemfogat, mert az összenőtt a csonttal és itt említették szintén a fogak elhúzódását emiatt. Lehetséges még vajon helyretenni az én fogsoromat, hogy végre ne féljek mosolyogni és nevetni az emberek között? És ha igen megközelítőleg kb mennyi lenne egy ilyen beavatkozás?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Minden bizonnyal megoldható fogszabályozó eljárással, hogy mosolya rendezett, és szép legyen.

Ehhez egy konzultáció szükséges fogszabályozó szakorvosunkkal, Dr. Opyakin Viktorral. Első körben a Doktor Úr megnézi a harapását, vesz egy lenyomatot, úgynevezett tanulmányi mintának, és különböző röntgenek készítését fogja elrendelni, hogy a kezelési tervet fel tudja állítani. A fentiek tükrében kap majd egy kb. ütemtervet, illetve árajánlatot.

Bizonyára Ön is értesült róla, hogy május. 17.-e óta, a COVID – 19 vírus miatt kizárólag akut ellátás biztosítható Magyarország összes fogászatán. Ez azt jelenti, hogy kizárólag nagy fájdalom esetén, azt csillapítandó kezeléseket végezhetjük csak el, így a fent említett konzultációra csak a rendkívüli helyzet után kerülhet sor.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk