A fogorvos válaszol

sztrippeles

B. Nóra

Jo napot, nekem a ket elso fogamnal a alakult ki egy minimalis torlodas, egy nagyon picit ralog az egyik fogam a masikra, es kb 1mm helyre lenne szukseg. Kulfoldon elek, es a helyi fogorvos a sztrippelest javasolta, de inkabb Budapesten csinaltatnam meg amikor otthon leszek. De picit megijedtem ettol a technikatol,h ez jarhat-e barmifele negativ kovetkezmennyel hosszu tavon? Osszesen 5x.0.2mm csiszolnanak.

Mi a velemenyuk? Hogyan mukodik ez az ONoknel?

Koszonom
Nora

Válasz

Kedves Nóra!

Természetesen véleményt csak magáról a megoldási technikáról tudunk mondani, speciálisan az ön esetében ez mennyire használhtó vagy sem, nem tudjuk megítélni klinikai vizsgálat nélkül. 
A sztrippelés (stripping, interproximal reduction) lényege a fogközönként 0.2 mm foganyag elreszelése helyteremtés céljával. A fogszabályozás során a leggyakrabban az alsó metszőfogak torlódásánál alkalmazzuk a megfelelő formájú és egészséges fogággyal tendelkező páciensek esetében.
Tisztelettel:

Dr. Opyakin Viktor

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk