A fogorvos válaszol

Szükséges-e a bölcsességfog kiszedése?

G. Csilla

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!

Nemrég csináltattam röntgent a fogsoromról, mivel gyakran fájt az állkapcsom és ínyem, ezért arra gyanakodtam, hogy még ki nem bújt bölcsességfog miatt lehet. A röntgenfelvétel azt mutatja, hogy csak alul vannak bölcsességfogaim, de szint majdnem vízszintesen helyezkednek el. Eddig nem voltak nagyon erős fájdalmaim, de egyre gyakrabban érzek fájdalmat a bölcsességfog melletti fogaimban és az ínyemben is. Ilyenkor érdemes kiszedetni a bölcsességfogakat, vagy felesleges?

Válasz

Kedves Kérdező!

Panasz esetén mindenképp javasoljuk a bölcsesség fogak időben történő eltávolítását.

De hangsúlyoznám, hogy ennek szükségességét, illetve panaszainak pontos okát kizárólag egy szájsebészeti konzultáció alkalmával van lehetőségünk megítélni, hiszen sem Önt, sem a röntgent nem láthatjuk most.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk