A fogorvos válaszol

Szürke fogíny

V. Eszter

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 1 éve gyökérkezelték a fogamat, amit kétszeri alkalomra tudott a fogorvos befejezni. Sajnos a tegnapi napon ráharaptam a nyelvemre, és keletkezett a harapás helyén egy kisebb dudor. Ezen felbuzdulva kezdtem el a szám belsejét tüzetesebben vizsgálni. Ekkor arra lettem figyelmes, hogy az egykori gyökérkezelt fogam alatt az ínyem szürkés árnyalatot öltött. Nem fáj, nem vérzik, viszont nyugtalanít, hogy mi az oka ennek a jelenségnek, amikor az egy elhalt fog. Legjobb tudomásom szerint nem amalgámmal tömték be a fogamat a gyökérkezelés után.
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Látatlanban sajnos nem tudunk diagnosztizálni, ehhez szájvizsgálat, és röntgen felvétel szükséges.

Előfordul, hogy gyökérkezelést követően megváltozik a fog színe, kicsit elszürkül, és ez üt át az ínyén, de előfordulhat a fogon felszívódás/reszorpció is, ami szintén járhat a nyaki harmadban elszíneződéssel.

Kérem keresse fel kezelőorvosát!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk