A fogorvos válaszol

szuvas fog

N. Monika

Tisztelt doktorúr!
Ma voltam fogorvosnál mivel félig kiesett az amalgám tömésem,és gondoltam elmegyek be tömetni,de a fogorvos azt mondta olyan mélyen van szuvasodva,hogy ki kell húzni,pedig nincs letörve sem csak a tömés esett ki félig,kérdéztem miért nem tömi be azt mondta nem tudja.
kérdésem a következő tényleg el lehet annyira szuvasodva,hogy kivülröl teljesen egészségesnek tünik,és nem is érzékeny,nem fájj,valóban nem lehetne megmenteni?
köszönöm válaszàt.
üdv.Mónika

Válasz

Kedves Mónika!

A pontos válaszhoz természetesen látni kellene a fogat, hiszen csak akkor tudnánk megmondani, mit lehet vele csinálni. Illetve minden bizonnyal kelleni fog röntgen felvétel is ehhez.

A mostani veszélyhelyzet miatt azonban ha kivitelezhető lenne a tömés technikailag, a minket tiltó rendelet miatt nem is csinálhatjuk meg. Elképzelhető, hogy emiatt mondta ezt orvosa.

Jelenleg minden magyarországi fogászaton kizárólag akut ellátás lehetséges. Ebbe sajnos egy letört fog betörése nem tartozik bele.

Amennyiben fájdalma van, akut páciensként ellátható.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk