A fogorvos válaszol

szuvasodás fognyaknál

.

Üdvözlöm !

A véleményét szeretném megkérdezni, bár gondolom így látatlanban ez nehéz.
A felső fogsoromban az utolsó fog a fognyaknál (ínyemnél )kívül is belül is el van színeződve,lyukas.Jártam vele fogorvoshoz,aki többször ecsetelte,de most már a húzást látja megoldásnak. Kérdeztem,hogy gyökérkezelni, betömni nem lehetne-e?Azt a választ kaptam,hogy nem, mert úgyis letörne a fog.
Én úgy emlékszem,hogy nekem már tömtek be ilyen fognyaknál levő lyukat.
Ön szerint érdemes lenne esetleg egy másik fogorvosnak megmutatni,hátha ő tudna kezdeni vele valamit.
Üdvözlettel
Bné Magdi

Válasz

Kedves Magdi!

Valóban látatlanban nem tudok ebben az esetleg konkrét válasszal szolgálni. Tény, hogy amennyiben a nyakban curkulárisan (körben) szuvas a fog, azt egyszerűen betömni nem lehet. A kezelési lehetőségek megítéléséhez személyes konzultációra és röntgenfelvétel(ek)re van szükség. Ja úgy érzi, kérhet másodvéleményt. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk