A fogorvos válaszol

szuvasodás két fog között, töméscsere

.

Kedves Doktornő/Doktor úr!A jobb 1-es és jobb 2-es metszőfogam között egy apró, halványbarna szuvasodás van, de nehezen hozzáférhető helyen. Ennek a lyuknak a kezelése lehetséges ózonterápiával vagy a Rondoflexes módszerrel?Másik kérdésem az lenne, hogy egy elszíneződött tömés cseréje esetén mennyire sérülne az ép fog(ez is metszőfog, így tartok a nagy fogveszteségtől).Köszönöm válaszát.

Válasz

Sajnos az első esetben mindenképp fúrással kel eltávolítani a szuvas részt, a rondoflexszem kis- és nagyőrlők barázdaszuvasodásait lehet kezelni, illetőleg az ózonnal is itt lehet a csíramentesítést elvégezni.

Az elszíneződött tömés mellett az elszíneződött ill. szuvas foganyag is eltávolításra kerül. Amennyiben alászuvasodás nincs, minimális a saját foganyag veszteség, de természetesen elkerülhetetlen, hiszen az új töméshez megfelelően kialakítot üregre van szükség.

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk