A fogorvos válaszol

szuvasodás két fog között, töméscsere

.

Kedves Doktornő/Doktor úr!A jobb 1-es és jobb 2-es metszőfogam között egy apró, halványbarna szuvasodás van, de nehezen hozzáférhető helyen. Ennek a lyuknak a kezelése lehetséges ózonterápiával vagy a Rondoflexes módszerrel?Másik kérdésem az lenne, hogy egy elszíneződött tömés cseréje esetén mennyire sérülne az ép fog(ez is metszőfog, így tartok a nagy fogveszteségtől).Köszönöm válaszát.

Válasz

Sajnos az első esetben mindenképp fúrással kel eltávolítani a szuvas részt, a rondoflexszem kis- és nagyőrlők barázdaszuvasodásait lehet kezelni, illetőleg az ózonnal is itt lehet a csíramentesítést elvégezni.

Az elszíneződött tömés mellett az elszíneződött ill. szuvas foganyag is eltávolításra kerül. Amennyiben alászuvasodás nincs, minimális a saját foganyag veszteség, de természetesen elkerülhetetlen, hiszen az új töméshez megfelelően kialakítot üregre van szükség.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk