A fogorvos válaszol

Tanács utazáshoz

Tisztelt Doktornő/ Doktorúr!

A következő helyzettel állok dilemmában. Van egy bal felső,hátsó gyökérkezelt fogam. Nem túl régóta érzékennyé vált. Nem fáj, csak az „érzem a fogamat” érzés alakult ki. Pár napja voltam panorámaröntgenen,ahol kiderült,hogy anno hiányosra sikerült a gyökérkezelés,ezért mostanra kialakult egy gyulladás,és egy apró ciszta. Viszont július 20án elutazom az Egyesült Államokba 10 napra. Július 4-ére lenne egy időpont,ahol ha akarom kihúzzák,és később tetetnék a helyére implantátumot. Szabad ilyen rövid idővel az utazás előtt fogat húzni a hosszú repülő út miatt? Vagy javasoltak egy olyat,hogy ne nyúljunk hozzá, kaptam egy doboz antibiotikumot, amit vigyek magammal, ha gond lenne.

Aggódom,mert fontos az utazás és szeretném ha minél kisebbre csökkenteni az esetlegesen az utazás alatt kialakuló figprobléma lehetőségét.

Mielőbbi segítségüket hálásan köszönöm!

Fejes Lilla

Válasz

Kedves Lilla!

Utazás miatt elveszíteni egy menthető fogat nem túl szerencsés.

Mindenképp azt javasolnám, hogy a fog maradjon, és amennyiben panaszt okoz, kezdje el szedni a kapott antibiotikumot. Az utazás idejére a gyógyszer meg fogja oldani a problémát, és mikor hazatér, a gyökértömés cseréjével jó eséllyel tartható a fog.

Felső, már elváltozással rendelkező nagyörlő fogak esetében a gyökértömés cseréjét úgynevezett mikroszkópos technikával javasoljuk.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk