A fogorvos válaszol

Tasakos bölcsesség fog és egy túl nagyra nőtt bölcsesség fog

Üdvözlöm,

1 hónappal ezelőtt fájdalom keletkezett a bal állcsontom környékén rágáskor. Ezért óvatosan ettem és egy hét után javult. Majd megint újra kezdődött, es egy alkalommal amikor nagyon fájt, ügyeletre mentem. Bal alsó bölcsesség fogamon tasakokat állapítottak meg , azt mondták még nem szükséges szájsebészetre mennem de menjek vissza ha rosszabb lesz. Visszamentem és azt mondták húzassam ki amint lehet. Magán orvosom leszedte a fogkövet, ő is látta a tasakot, a nyirokcsmomó duzzanatot az állcsont alatt, de megnyugtatott hogy semmi komoly, viszont ő a jobb oldali alsó bölcsesség fogam húzását javasolta, mivel túl nagy és akadályoz a mozgásban, ezért gyulladást okoz a bal állkapcsomban. Egy hét eltelt, és most fogja húzni. Azóta nagyon sokat romlott az állapot, az egész bal oldalon fáj és lüktet az állkapocs, áll csont és az íny körül, nyomásra a bölcsesség fog is érzékeny. Bizonytalanná váltam a jobb oldali b.fog húzásával kapcsolatban, szeretném a balt huzatni ha lehet. Ilyen állapotban ki szabad húzni? A számat már alig bírom kinyitni.
Köszönöm megtisztelő válaszát!

Válasz

Kedves Kérdező!

Ezt mindenképpen meg kell mutatni minél előbb fogorvosának. Értelem szerűen a jobb oldalt most nem lenne célszerű kiszedni, a bal oldali panaszt okozó foggal kellene kezdeni.

Azt, hogy ezt most meg lehet-e csinálni egy szájvizsgálat dönti majd el, látatlanban ebben sajnos nem tudunk segíteni Önnek!

Kérem, keresse fel fogorvosát!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk