A fogorvos válaszol

tejfog

.

kedves fogorvos. 5 éves kislányomnak a felső első foga felett az ínyén egy gyulladás van benne gennyel.voltunk fogorvosnál akkor az megnyomkodta akkor folyt ki belőle genny de most már megint nem .nem fáj neki nincsenek panaszai, a fogorvos azt mondta hogy nem húzza ki mert nem szükséges, most Augmentint szedünk rá hogy elmúljon a gyulladás. a gyógyszertől el fog múlni a gyulladás? ez mennyi ideig tarthat?nem lesz komolyabb baja a gyerekemnek ha folyamatosan be van ott dagadva? mi lenne a legjobb megoldás? kérem segítsen mert nagyon aggódom. köszönöm előre is. tisztelettel. Rózsa.

Válasz

Az ínyen jelentkező duzzanat, amelyből bizonyos időközönként genny ürül egy, az érintett tejfog gyökércsúcsától induló sipolyjárat külső része.

Addig, amíg nem okoz panaszt (nincs hőemelkedése, láza a kislányának, nem duzzad meg az arca ezen a területen), addig a fog benntartása indokolt. Csak ekokr fejlődik optimálisan ezen a területen az állcsont.
A gyulladás lokális, nem veszélyezteti a maradófogat!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk