A fogorvos válaszol

Tejfog darabka bent maradt

.

Kisfiam alsó első metszőfiga foga 2 napja mozgott. Sajnos éjjelente sokszor csikorgatja és erősen összeszorítja a fogsorát valószínűleg ezért ma már ki is esett neki a foga. Kicsit vérzett az ínye. Este fogmosásnál vettem észre,hogy bent maradhatott egy darabka. Pici fehér körre hasonlító valami a középen egy sötétebb résszel és ahogy hozzáértem mozog előre-hátra. Ez a gyökere ? Vagy a fog egyik darabja ? A kiesett fogat megnéztem és csak az egyik ,,szára,, van meg… Ez kilökődik majd vagy felszívódik ? Vagy kikellene szedetni a fogorvosnál ? A csontfognak egyelőre nyoma sincs…az ínyén a seb pedig extra gyorsan húzódik össze. Mit tanácsoknak ? Előre is köszönöm a választ.

Válasz

Kedves Anyuka!

Pontosan megmondani, hogy mi lehet az, természetesen csak személyes konzultáció alkalmával tudjuk. Valószínűleg egy kisebb darabka bent maradhatott. A kiesett tejfognál azért látja úgy, hogy csak az egyik szára van meg, mert a fog gyökere felszívódik, ennek következtében tud kiesni.

Egy konzultáció alkalmával gyermek fogorvosunk, Dr. Nyúzó Brigitta kolléganőm tud Önöknek pontosat mondani.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk