A fogorvos válaszol

tejfog gyökérkezelés

Kedves Doktornő!A kislányomnak az egyik első őrlő fogát nyitva kellett hagyni, mert amikor betömte a gyermekfogorvos duzzanat keletkezett az ínyén. Ezt követően az ínye belenőtt ebbe a nyitva hagyott lyukba, amit a gyerekfogászaton villámgyorsan egy fúróval eltávolítottak. Nagyon gyorsan dolgozott legutóbb a doktornő, de minden érzéstelenítés nélkül végezte a műveletet, így amikor újra jelentkezett a panasz nem akartam hozzá vinni a kislányt. Most újra eltávolították a benőtt ínyét, és a doktornő azt mondta, hogy gyökérkezeléssel lehet, hogy megelőzhetjük, hogy az íny újra a fogba nőjön. A gyökérkezelést tűkkel végezte (nem nyugodtam meg, amikor olvastam a honlapon, hogy tejfognál nem szabad) és a fogat továbbra is nyitva hagyta, így a kislány fogában most egy hatalmas mélyedés van. A kezelés szerdán történt, és a fogát és az ínyét azóta is fájlalja (3 nap telt el), így a lyuk tisztítása elég nehézkes. A kérdésem az lenne, hogy meddig tekinthető normálisnak a fájdalom egy ilyen beavatkozás után (érzéstelenítő injekciót is kapott), és ha nem múlik el a fájdalom milyen alternatívák léteznek?Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

A fájdalom a beavatkozást követően 3- 4 napig tekinthető „normális” kísérő jelenségnek. Ezalatt az idő alatt Nurofen szuszpenzió vagy Cataflam csepp adása javasolt. Ha nem szűnik a fájdalom, akkor antibiotikum szedése és végső esetben a fog eltávolításának megfontolása is felmerülhet. Az utóbbi esetben viszont mérlegelni kell a fogváltás jelenlegi állapotát!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk