A fogorvos válaszol

Tejfog mögött bújó maradandó fog

Tisztelt Doktornő!Ma reggel vettem észre, illetve a kisfiam mutatta, hogy az alsó metsző tejfogán belül bújik a maradandó foga (31-es, azt hiszem), körülbelül 2-3 mm látszik már belőle, viszont a tejfoga nem mozog egyáltalán. A kisfiam most 5 éves 9 hónapos, és az első moláris fogai még nem bújtak ki. Mivel babakorában az első fogak csak 8 hónaposan jelentek meg, úgy gondoltam a fogcserélődés majd 7-8 évesen kezdődik el. Mi a teendő, ha nem esett ki a tejfoga, de a másik már kibújt? Milyen hamar kell cselekedni? A gond az, hogy mi erdélyiek vagyunk, de most Németországban tartózkodunk, és csak turisztikai egészségi biztosításunk van, ami a sűrgősségi eseteket fedi. Egy hét alatt történik nagyobb baj? Milyen hamar nőnek a fogak? Ki kell-e húzni a tejfogat? Kell fogszabájzót viselni?Előre is köszönöm a válaszát,Üdvözlettel,Sziszik Zita

Válasz

A tejfogat el kell távolítani annak érdekében, hogy a maradandófog megfelelő pozícióba kerülhessen. A beavatkozás várhat egy hétig, annyirra nem sürgős a dolog. De amint hazaérkeztek, kérem keressék fel kezelőorvosukat!

A tény, hogy nem esett ki a tejfog a maradandó fog áttörése előtt, nem okvetlenül teszi szükségessé fogszabályozó készülék viselését!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk