A fogorvos válaszol

Tejfogak és fogszabályzó

K. Nora

Tisztelt Doktor úr/nő
A kérdésem az lenne, hogy gond-e ha 15 évesen még csak 8-9 tejfogam esett ki? Néha fáj, és nem tudok miatta enni sem. Érzem, hogy a csontfogam egy-két helyen ki akar jönni, de a tejfogam nem engedi. Egyik fogam sem mozog, már magyon régen esett ki az „utolsó” fogam, és az is apró darabokban. És nem tudom mit csináljak. A szüleim azt mondták, hogy örüljek, mert annál tovább fog tartani, a csontfog. Ha oldalt is bujnanak ki, és fogszabályzós leszek, az sem érdekel, csak jöjjenek már ki, és a tejfogaim essenek ki, mert idegesít. 😂
Egyrészt azért is, mert én vagyok az egyetlen az ismerőseim körében, akinek egyaltalán van tejfoga. És fura

Válasz

Kedves Kérdező!

Mindenképpen fel kellene keresni egy fogorvost, ugyanis előfordulhat, hogy a még bent lévő tejfogak alatt nincs is maradó fog.

Ezt az állapotot csírahiánynak nevezzük, és sajnos viszonylag gyakori jelenség bizonyos fogak esetében.

Annak megállapítására, hogy megvannak-e ezek a fogak, röntgen felvételre lesz majd szükség.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk