A fogorvos válaszol

Tejfogak hirtelen elszíneződése

G. Zsuzsa

Kedves Doktornő/Doktor úr!

3 éves kisfiunk tejfogai egyik napról a másikra elszíneződtek, beszürkültek. A korábbiakhoz képest nem volt változás a táplálkozásban, fogápolásban. Egyedül új immunerősítőt (Béres csepp) kezdtünk használni.
Mitől lehet ez a drasztikus, ijesztő és legfőképp hirtelen változás? Valamint mit tehetünk, hogy visszanyerjük kisfiunk hófehér fogacskáit?
Előre is köszönöm válaszát!

Válasz

Kedves Édesanya! 

A tejfogakon megjelenő elszíneződést több külső ok is okozhatja, mint például, színes gyümölcsök/zöldségek, klorofill tartalmú ételek, chlorhexidin tartalmú szájöblítőszer, teák, a száj normálflórájához hozzátartozó gram pozitív baktériumok elszaporodása illletve fémtartalmú szájöblítőszerek/gyógyszerek (ilyen például a Béres csepp is!). Ezen felsorolt okokból kialakult elszíneződés miatt aggódni nem kell, a fog eredeti szép fehér állapotát a szájhigiénia javításával (fogak fájdalommentes polírozása elektromos kis kefével és fogászati polírpasztával) gyorsan visszaállítható. 
Várjuk szerettel Klinikánkon egy személyes konzultációra és szájhigiénés beavatkozásra! 

Üdvözlettel:

Dr. Nyeső Alice

gyermekfogászat szakorvosa

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk