A fogorvos válaszol

Tejfog,Fogmosás

S. Adrienn

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!
Érdeklődni szeretnék, hogy kisfiam most 1,5 éves és eddig sima fogkefe,víz kombót használtuk fogmosáshoz.Már szeretném vele megismertetni a fogkrémet ,de nem tudom melyik lenne a jó választás,illetve fogkefe vásárlásnál a későbbiekben mire figyeljek?(Egyelőre egy egyszerű gyerek fogkefét használunk).
(Az én fogorvosom szerint még ráér a fogkrém használata…) Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Véleményem szerint lehetőleg alacsony fluorid tartalmú gyerekfogkrémet érdemes választani (500 ppm F-), és ebből is legfeljebb feketeborsnyi mennyiséget használni alkalmanként, mert ekkora gyerekek egyelőre inkább csak leeszik azt a fogkeféről. Fogkeféből az életkorának megfelelően jelzett, kis fejűt javaslok, ami nem irritálja a garatot fogmosás közben.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk