A fogorvos válaszol

Tisztelt doktor úr doktor nő!

A segítségüket szeretném kérni. Most lett kész a teleszkopos fogsorom alul és felül .Nagyon szerettem addig a pillanatig amíg elmentem egy szórakozó helyre és találkoztam az UV fényel.Sajnos a fogsorom néhány helyen zöldesfehéren világít. Azt szeretném kérdezni,hogy melyik az az anyag amelyik így reagál az UV fényre .Elméletileg fém koronáim vannak porcelán leplezésel. Hogyan tudnék ezen javítani mit lehet csinálni,hogy ne világítsanak a számban a fogak.Válaszát előre is köszönöm szépen.
Tisztelettel egy szomorú 44 éves nő.

Válasz

Kedves Kérdező!

 

Sajnos a leírás alapján nem kapunk pontos képet az elkészült fogpótlásról. A teleszkópos fogpótlásoknál a meglévő fogakra kerül 1-1 ragasztott fém sapka, amikre felül az akrilát műfogakat is hordozó fogsor. Porcelán leplezésű korona koronák azonban ilyen pótlásoknál nem szoktak lenni. Javaslom, keresse fel kezelőorvosát ezek átbeszélésére, az alkalmazott anyagok tulajdonságairól kezelőorvosa tud tájékoztatást adni. Azonban sajnos valóban vannak anyagok, melyek UV fényben kitűnnek.

 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk