A fogorvos válaszol

TMJ

.

Kb. 8 hónapja kaptam egy új koronát és azóta egyre súlyosbodó állkapocs-fájdalom lép fel. A kontaktot többször ellenőrizte a fogorvosom, de mindhiába. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges, hogy a korona egész más okokból nem passzol? Talán egyéni artikulátorral kellene egy újat készíteni? Úgy tudom, ezzel nem sok fogászat rendelkezik. Üdv, J.

Válasz

Kedves J.!

Meglepően sok helyen elérhető egyéni értékű artikulátor, például rendelőnkben is!

Hasonló probléma esetén első lépésként inkább egy harapás regisztrálásra lenne szerintem szüksége, ahol a két állkapocsízület mozgástartományát rögzítik, illetve kiderülhetnek esetleges rendellenességek. Ezt követően javasolnám a további kezeléseket, és új korona készítését.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk