A fogorvos válaszol

Több fog húzása

Tisztelt Doktorok! Alul és elől 5 egymás melletti fog tervezett húzása van kilátásban. Két kérdésem volna. Nem fog e ez nagyon megviselni, mert 65 éves vagyok és elég problémás az ínyem. Sokszor gyulladt. Második. December 11-en lenne a beavatkozás, ez karácsony előtt két héttel vajon nem rossz döntés e? Köszönöm a választ. Üdvözlettel:Kovács Ferencné Anikó

Válasz

Kedves Anikó!

Pontos válasz írásához ismernünk kellene az Ön általános egészségi állapotát, esetleges betegségeit, szedett gyógyszereit, illetve fogazati állapotát.

Mint azt Ön is írja, sokszor gyulladt az ínye, e mögött nyilván van egy ok, ami ezt okozza. Valószínűleg a fogat tartó szövetek krónikus gyulladása áll a háttérben, amit krónikus parodontitisnek, krónikus fogágy gyulladásnak hívunk. Amennyiben kezelőorvosa a fogak eltávolítását javasolta, azt jó okkal tette. A fogak eltávolításával együtt a probléma is meg fog szűnni, és ezek az esetek általában nagyon gyorsan gyógyulnak.

Üdvözlettel:

Uniklinik

 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk