A fogorvos válaszol

Tömés

Z. Zoltán

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Sok hasznos tanácsot kaptam eddig ezért ismét Önökhöz fordulok. Tömést cseréltek az egyik fogamban. Szerdán este. Csütörtöktől Vasárnapig semmi baj nem volt de ma délelőtt elkezdett fájni. Aztán abbamaradt majd megint ugyanez többször. Ráadásul égő és nyílalló érzést okoz időnként. Tegnap este erősen sikáltam mert fogselymezés után nem jött ki vmi. Begyulladhatott? Vagy ez a töméssel függ össze? Válaszukat köszönöm, tisztelettel: Zoltán

Válasz

Kedves Zoltán!

Egy mélyebb szuvasodás miatt készített tömés sokáig okozhat hasonló panaszokat.

Ennek két kimenetele lehet. Az egyik, hogy a fog megnyugszik, és a panaszai idővel elmúlnak. A másik, hogy tünetei erősödnek, és a fog végül begyullad/elhal. Ilyenkor gyökérkezelés válik szükségessé.

Utóbbi eset, tehát a fog elhalása akár enyhébb panaszok mellett is végbe mehet, így ezeket a fogakat érdemes kb. fél évente megvizsgálni, élnek-e még.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk